Питання майбутнім прокурорам: за кілька днів визначать перших кандидатів в прокурори Дніпропетровщини

 

Стартував останній тур конкурсу з відбору прокурорів області. Сьогодні співбесіди розпочалися для 16 кандидатів на очільника Дніпродзержинської прокуратури. Вже за кілька днів будуть оприлюднені остаточні рейтингові списки на цю посаду. Про це повідомили в управлінні взаємодії з правоохоронними органами та мобілізаційної роботи облдержадміністрації.

Останній тур для області триватиме протягом 10 днів. За цей час співбесіди в Генеральній прокуратурі України пройдуть 208 кандидатів на прокурорські посади Дніпропетровщини. Конкурс – 16 кандидатів на місце. Всі вони успішно склали перші три тестування та були обрані з понад 500 кандидатів.
«Особливість відбору до оновленої прокуратури – це його прозорість. Кожен мешканець Дніпропетровщини може слідкувати за конкурсом та навіть в он-лайн режимі спостерігати за співбесідою. Завдяки ініціативі Президента України Петра Порошенко з проведення реформи у правоохоронців з’явився шанс повернути довіру людей. Бо без довіри немає плідної роботи», – наголосив очільник регіону Валентин Резніченко.
Сьогодні розпочалися співбесіди для кандидатів на посаду Дніпродзержинського прокурора, вони завершаться завтра. З 11 по 13 листопада проходитимуть співбесіди для претендентів на очільників трьох Криворізьких прокуратур. З 15 по 17 листопада обиратимуть керівників 4 Дніпропетровських прокуратур.
18 листопада визначатимуть очільників Жовтоводської та Нікопольської прокуратур, 19 листопада – Новомосковської, 20 листопада – Павлоградської та 21 листопада – Синельниківської.
Всі співбесіди можна переглянути в режимі он-лайн на сайті Генеральної прокуратури України за посиланням:.
Системне реформування прокуратури України розпочалося з прийняття нового закону про їх роботу. Документ передбачає, що на Дніпропетровщині з 48 прокуратур залишиться лише 13. Наразі триває відбір їх очільників.
Подати заявку на участь у конкурсі міг кожен, хто має юридичну освіту, не менше п’яти років працював у галузі права або не менше 3-х років прокурором.

Залишити відповідь