Пити чай і курити: що ще не можна робити на холоді

В холод не можна пити гарячий чай, носити тісне взуття та палити. Дотримання цих порад допоможе пережити морозну зиму. Що не варто робити в мороз, пише gazeta.ua з посиланням на  edinstvennaya.ua.

Голодування

У сильні морози організм потрібно забезпечити паливом для вироблення внутрішньої енергії. Тому перед виходом на вулицю обов’язково варто з’їсти гарячу і ситну їжу, не обмежуючись лише салатом. В меню повинні бути білки та м’ясо.

Курити на морозі

Куріння на морозі зменшує циркуляцію, а це може стати причиною відмороження кінцівок.

Укутуватися шарфом

Цю помилку часто роблять дорослі і мами, коли загортають рот і ніс малюкам вовняним шарфом. Пара, яка видихається, просочує шарф і під впливом морозного повітря він перетворюється в крижану кірку. Тому повітря стає ще більш охолодженим. Як результат – застуда або ангіна.

Носити тісне взуття

На випадок морозів краще мати вдома вільну тепле взуття, якої можна замінити звичні шкіряні черевики. Тісне взуття часто є основною передумовою для відмороження. Плюс до всього в чоботи обов’язково потрібно покласти теплі устілки, надіти шерстяні шкарпетки замість бавовняних.

Пити чай перед виходом на вулицю

Напитися гарячого чаю відразу перед виходом на вулицю – ще одна поширена помилка. Він розширює судини. Тому вийшовши на мороз, ми втрачаємо багато власного тепла. Після прийому чаю або кави на вулицю можна виходити не раніше, ніж через 30 хвилин.