Платанова алея, кольоровий фонтан та дитячі майданчики – у Синельниково будують перший парк для відпочинку

Місток та алея для закоханих, озеро, фонтан, дитячі майданчики, багато дерев та квітів. У Синельниково будують велику зону відпочинку. Це перший у місті парк, де можна прогулятися з дітьми або просто відпочити. Роботи ще в розпалі, а затишний куточок вже користується популярністю у мешканців 30-тисячного міста. На масштабний проект з обласного бюджету виділили 35 млн. грн., повідомив  заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА Василь Разводов.

парк1
Керівник фірми-підрядника з будівництва нового парку в Синельноково Юрій Прядко показує своє дітище. «Буде велика зона відпочинку, де батьки з усього міста та прилеглих селищ прогулюватимуться зі своїми дітьми. Всі весілля будуть проходити тут», – мріє чоловік. У цей об’єкт вклав всю душу, бо й сам мешкає у Синельниково.  
«У мене два роки тому народився син. Гуляти з коляскою або просто маленьку дитину за ручку водити ніде. Тільки алея біля вокзалу – 200 метрів завдовжки, машини їздять поруч, пил», – бідкається Юрій Прядко.

парк2

Тепер у Синельниковому з’явиться перша велика зона відпочинку. Буде місток та алея для закоханих. Зелені зони, де можна фотографуватися і просто добре проводити час. Загалом висадять близько 4,5 тисяч дерев, кущів, квітів.

«На численні прохання мешканців міста очільник області Валентин Резніченко розпорядився облаштувати для синельниківців парк. Адже відпочити ні дорослим, ні дітям було просто ніде. Ще рік тому на цьому місці росли бур’яни та непролазна гущавина. Тепер кипить робота. Парк почистили та роблять благоустрій. На це з обласного бюджету виділено 35 млн. грн.», – розповів Василь Разводов.

рарк-раз

У парку вже почистили велике озеро та формують берегову лінію. Висадили платанову алею. Закінчують укладати плиткою доріжки та незабаром розпочнуть встановлювати електричні стовпи освітлення. Планів ще багато.

парк3

«Наступного року ми встановимо майданчики для дітей різного віку, сцену для виступів,  фонтан з підсвіченням, який б’є наче із землі, – розповів Юрій Прядко. – Проте основну частину роботи завершимо цьогоріч. Парк вже починає користуватися популярністю. В неділю я лише  матусь з колясками нарахував більше трьох десятків».

Залишити відповідь