Пляшки, гілля та листя: у Дніпрі розчищають канал (Фото)

У Дніпрі комунальники розчищають від сміття дренажно-зливний канал, що знаходиться уздовж житлових масивів Тополя-1, 2. До нього потрапляє вода з понад 1000 дощоприймальників. Роботи виконують позапланово, адже після рясних опадів потоки принесли до каналу багато непотребу. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Ми чистимо мережі пониження та відведення води у місті 3-4 рази на рік: навесні (після того, як зійде сніг), восени та влітку, якщо виникає така необхідність. Цей канал прочищали приблизно два місяці тому, пройшлися повністю уздовж його берегів. Тоді вивезли близько 400 тонн сміття. Наразі це позапланове чищення. Ми перевіряли стан каналів після рясних опадів, виявилося, що цей потрібно чистити повторно. Дощова вода принесла сюди пластикові пляшки, гілля, опале листя, ганчір’я тощо. За годину роботи вже назбиралося близько 30 тонн сміття», – розповів заступник директора КП «Гідроспоруди» Михайло Ступак.

Скупчення сміття перекриває потік води. Через це може виникнути підтоплення прилеглої до каналу території та комунікацій, що у свою чергу призведе до поганої роботи дощоприймачів. Тому профілактикою таких ускладнень є своєчасне чищення каналу.