По Дніпру зареєстровано 222 випадки COVID-19

Цього тижня у Дніпрі за один день було виявлено 35 осіб з коронавірусною інфекцією. Усі вони контактували із захворілою 63-річною жінкою. Зараз вона перебуває у 21-и? лікарні. Загалом по місту зареєстровано 222 випадки COVID-19. Сорок чотири людини вже одужали. Негативні результати на коронавірус у 150 осіб. У 21-ій лікарні нині перебувають 86 пацієнтів, у 74-х – підтверджений коронавірус. Один хвориий – на апараті ШВЛ. Про це розповів заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення міськради Андрій Бабський.

У Дніпрі продовжують працювати чотири мобільні бригади з ПЛР-системою. На сьогодні вони здійснили 616 виїздів, обстежили – 2 194 пацієнти. Позитивні результати – у 172 людей.

«Бригада складається з кваліфікованих медиків. Є пацієнти, які не мають потреби в інфекційному стаціонарі, але за своїм станом здоров’я або якщо був контакт з інфікованими – потребують обстеження. Вирішує доцільність і необхідність виклику такої бригади виключно сімейний лікар. Таке обстеження проводиться безкоштовно», – зазначив Андрій Бабський.

За його словами, у місті триває оснащення усім необхідним медичних закладів, де лікують хворих на коронавірус. Водночас продовжується перепрофілювання міської лікарні № 8 для прийому хворих на COVID-19. Нині там встановлюють паркан, замінюють електромережі, укладають договори на ремонт ліфтів. З наступного тижня розпочнуться внутрішні та зовнішні роботи приймального відділення, а також другого та шостого поверхів. Розставлені раніше отримані ліжка і ще 50 функціональних мають надійти.

Представник мерії також додав, що медичні працівники Дніпра, які задіяні у боротьбі та лікуванні коронавірусу, отримують підвищену заробітну плату. Наприклад, санітарка – від 10 тис. грн, медична сестра – від 15 тис. грн, лікар-анестезіолог або лікар-реаніматолог – від 20 тис. грн.