Погода у Дніпрі: коли чекати снігу

Ще три доби Дніпропетровська область буде перебувати на гребені Сибірського антициклону. Опадів найближчим часом не буде. Проте фахівці стверджують, що метеорологічна зима може прийти трохи раніше, ніж зазвичай. В середньому, це відбувається 30 листопада 1 листопада.

«У ніч з 22 на 23 листопада температура повітря становитиме -5 … -8, вдень 23 листопада до +5 тепла. З 26 листопада трохи потеплішає, температура повітря вночі -4 … + 1, вдень -1… + 4, 27 листопада вдень потеплішає до +7», – про це зазначив начальник Дніпровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Грінчак під час прес-конференції в ІА «Мост Днепр».

Виходячи з багаторічних метеорологічних досліджень і тенденцій до зміни клімату, в грудні температура буде близькою до норми, а в січні, лютому і березні на кілька градусів вище норми. Тобто, зима буде теплішою, ніж зазвичай.

“Якщо і буде зниження температури до -20, то такі періоди будуть нетривалими. Ми точно не очікуємо найхолоднішу зиму за останні 32 роки, як деякі українські вчені”, – сказав він.

Тобто, до кінця листопада на жителів Дніпра чекатиме суха і прохолодна осіння погода, відповідно на сніг сподіватися не варто.

Залишити відповідь