Покладання квітів, виставки та спортивні змагання, – Дніпропетровщина відсвяткує День гідності та свободи

День гідності та свободи відзначить Дніпропетровщина в цю суботу, 21-го листопада. В області проведуть низку заходів – від виставок і спортивних змагань, до покладання квітів та панахиди у храмах міста за загиблими в акціях протесту.

Вся країна святкує День гідності та свободи 21 листопада. Такий указ підписав нещодавно Президент України Петро Порошенко. Це день вшанування подій Помаранчевої революції і революції Гідності 2013-2014 років.

«Ми пам’ятаємо патріотизм і мужність, проявлені звичайними українцями під час революції Гідності 2013-2014 років, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Це трагічні події. Але вони стали фундаментом нової України. України, що впевнено йде до Європи. Ми безмежно вдячні нашим героям за це».

По всій Дніпропетровщині в цей день пройде безліч заходів. Від виставок в школах і музеях, до покладання квітів та панахиди у храмах за загиблими в акціях протесту.

У Дніпропетровську квіти покладуть до Пам’ятного знаку «Небесної Сотні», який знаходиться на Алеї Героїв біля будівлі ОДА. Вшанувати пам’ять загиблих на Майдані можна буде о 10 ранку.

Окрім того, в обласному центрі пройдуть три спортивних змагання, присвячених Дню гідності та свободи. 20 листопада відбудеться відкритий чемпіонат міста з багатоборства. 21-го – чемпіонат з легкої атлетики та дитячо-юнацький кубок міста з тхеквондо.

Залишити відповідь