Поліцейські Дніпра вийшли на слід відомого у кримінальному світі злодія

У Дніпрі оперативники вистежили та зі стріляниною затримали викрадача дорогої іномарки. Його затримання дало можливість вийти на слід відомого у кримінальному світі злодія та ще одного співучасника злочину. Всі затримані вже були раніше судимі за розбійні напади, грабежі та угони транспортних засобів.

6 грудня на жителя с. Новоолександрівка Дніпровського району біля власного будинку напав невідомий зловмисник – він вдарив потерпілого по голові, витягнув з автомобіля «Audi Q5», сів до транспортного засобу та зник з місця злочину. Слідом за ним направилися його подільники, які на своїх автомобілях спостерігали за місцевістю.

Потерпілий одразу повідомив про злочин в поліцію. Правоохоронці розпочали ряд невідкладних оперативних заходів, направлених на розшук автомобіля та викрадачів.

Вже наступного дня працівники карного розшуку виявили в гаражному кооперативі транспортний засіб, який за прикметами був схожим на викрадений. Викликавши на підмогу співробітників патрульної поліції, правоохоронці намагались затримати водія, проте той не реагував, а намагався різко зрушивши з місця та наїхати на поліцейських.

Згідно ст. 46 Закону України про Національну поліцію (Про застосування зброї поліцейським), патрульні зробили три постріли по колесах автомобіля та пошкодивши їх, зупинили правопорушника. Чоловіка затримали та доставили до Центрального відділення поліції м. Дніпра для подальших слідчих дій. Згодом були затримані і його спільники.

Наразі всім затриманим вручені письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. Зловмисників затримано в порядку ст. 208 КПКУ. Також поліцейські перевіряють їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області

Залишити відповідь