Поліція Дніпра звернулася до школярів (Фото)

На Дніпропетровщину нарешті прийшла справжня зима, тож поліцейські та надзвичайники розпочали рейди з виявлення дітей, які без нагляду розважаються на водоймах.

PM100image003

«За минулий рік на території Дніпропетровської області 14 дітей втопилися та одна дитина провалилася під лід і, в результаті переохолодження, померла. З метою недопущення подібних резонансних випадків поліцейські спільно з державною службою з надзвичайних ситуацій проводять рейди на водних об’єктах. Окрім цього ми зустрічаємося з дітьми у навчальних закладах, аби роз’яснити,  яку небезпеку несуть пустощі на воді»,- розповідає начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Ганна Карпеченкова.

PM126image004

Під час такої зустрічі, правоохоронці нагадали дітям, що в разі, коли вони стали свідками нещасного випадку на водоймах, не можна самостійно бігти по кризі на допомогу. Адже це несе пряму загрозу і їхньому життю.

«Зараз ви майже всі маєте при собі мобільні телефони. Тож відразу дзвоніть на 101 чи 102 і повідомляйте про надзвичайну подію на воді. На місце відразу прибудуть рятівники. Навіть коли людина вміє плавати, то це не завжди їй допоможе. Адже в таких випадках смерть зазвичай наступає від переохолодження»,- наголосила поліцейські.

Поліція звертається до всіх мешканців з проханням, в разі виявлення неповнолітніх на небезпечних ділянках зимових водойм, не проходити осторонь. Адже на їх місці можуть опинитися і ваші діти. А батькам ще раз нагадує про відповідальність за виховання та життя дітей.