Поліцейські вчитимуть правила у бібліотеках  

Із 17 лютого і до кінця квітня у понад як 20 книгозбірнях Дніпропетровська містяни зможуть зустрітися з представниками нової поліції. Охоронці правопорядку розкажуть всім охочих про реформування правоохоронної структури.

«Моя нова поліція в бібліотеці» – саме таку назву має новий проект.  Зустрічі проводитимуть у режимі «живої книги», тобто представники закону розповідатимуть про свою діяльність та відповідатимуть на питання, що цікавлять пересічних дніпропетровців.

Одними з ініціаторів програми стали поліцейські. На їхню думку, подібні заходи – необхідні суспільству. «Відтоді, як місцева поліція пристала до виконання своїх обов’язків, з боку жителів міста виникло питання: «Як ви дієте?» Тому хочемо в формі діалогу розтлумачити людям про нововведення, відповісти на запитання, що їх цікавлять і турбують», – зазначив командир 3-го батальйону патрульної поліції Олександр Малиш. Думку офіцера підтримує і його колега Генрі Парханов. «Порушення виникають через недосвідченість. Деякі громадяни не знають, як правильно паркуватися, в яких місцях дозволено, а в яких – неможна вживати алкогольні напої, курити. Сподіваюся, в рамках цього проекту, поліцейським вдасться розтлумачити громадянам хоча б це», – зазначив він.

Крім Дніпропетровська, програму реалізують в Одесі, Харкові, Києві, Миколаєві та Львові. Детальніше про заходи та час їхнього проведення в обласному цетрі можна дізнатися на сайті lib.dp.ua.

Марина Явтушенко

Залишити відповідь