Поліція попереджає водіїв про різке погіршення погодних умов

За повідомленням синоптиків, у зв’язку з ультраполярним вторгненням арктичного повітря очікується різка зміна погоди: 28-29 грудня в Україні, починаючи з північних областей, відбудеться зниження температури повітря вночі та вдень до 1-9° морозу. Похолодання супроводжуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу (28 грудня з дощем), налипанням мокрого снігу, ожеледдю, посиленням північно-східного вітру, на дорогах утвориться ожеледиця.

30-31 грудня подальше похолодання: вночі до 8-14° морозу, місцями до 17° морозу, вдень до 4-10° морозу, на крайньому півдні та Закарпатті вночі до 6-12° морозу, вдень до 1-5° морозу. В Україні, крім західних областей, пройде невеликий сніг. 1-3 січня утримається холодна переважно без опадів погода.

Правоохоронці звертаються до учасників дорожнього руху з проханням неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. В умовах снігопаду чи дощу необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар (протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки), з особливою обережністю рухатися по мостам та естакадах, відмовитися від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу поліцію або аварійні служби. Не будьте байдужим, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

Крім того, правоохоронці рекомендують водіям під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим хто виїхав бути максимально уважними та обережними за кермом.

Залишити відповідь