Польща за півроку видала українцям понад півмільйона віз

Консульські установи Польщі у першому півріччі цього року видали українцям понад 565 тис. віз, – майже на чверть більше ніж за аналогічний період минулого року (понад 433 тис.).  Водночас кількість відмов у наданні “польських” віз у порівнянні з минулим роком скоротилася з 5,8% до 4%. Про це йдеться у відповіді МЗС Польщі на запит Укрінформу в РП.

За перше півріччя цього року шість консульств Польщі в Україні (Харків, Київ, Львів, Луцьк, Одеса та Вінниця) видали українцям 250,5 тис. шенгенських віз (тип “C”) та 314,5 тис. національних віз (тип “D”). У порівнянні з аналогічним періодом 2015 року, на 20% зросла кількість виданих віз типу “Шенген” і на 26% національних віз.

Загалом, спостерігається тенденція до зростання видачі віз в усіх категоріях, особливо довгострокових шенгенських віз. Зокрема, за перше півріччя цього року видано 33,3 тис. віз типу “C” на термін від трьох до п’яти років, що більш як на 55% перевищує кількість виданих упродовж аналогічного періоду минулого року (понад 14,8 тис.).

За перше півріччя кількість відмов у видачі “польських” віз у порівнянні з 2015 роком скоротилася з 5,8% до 4%: з понад 25 тис. до 22,6 тис.

Традиційно, найбільше віз видається у Львові та Луцьку. Зокрема, за перші півроку генконсульство Польщі у Львові видало загалом 243,7 тис. віз, що становить понад 43% від усіх віз, виданих польськими консульствами в Україні. У Луцьку видано 125,4 тис. віз (22,2% від загальної кількості віз). Найбільше відмов у видачі віз спостерігається у польських генконсульствах в Одесі (7,7% від загальної кількості поданих анкет) та Вінниці (6,8%), найменше  у Луцьку – 1,9%.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 2015 року у польських консульських установах в Україні було видано майже 930 тис. віз.

Залишити відповідь