Помилки під час сну, які роблять вас втомленими

Сон незамінний для “підзарядки” організму, це еліксир вічної молодості і ідеальний союзник, щоб розпрощатися із зайвими кілограмами (не кажучи вже про синці під очима), повідомляє 24 канал.

Всім відомо, що для повноцінного відпочинку потрібно спати 7-8 годин щодня. Але якщо навіть після такої тривалості сну, ви почуваєтеся втомленими – зверніть увагу на дрібниці. Іноді незнані помилки заважають вам відпочити як слід.

Лягаєте у різний час

Щоб добре виспатися, необхідно налаштувати внутрішній годинник на певний час. На це піде не менше тижня. Багато людей зосереджуються на кількості сну. Звичайно, це важливо, але не менш важливе значення відводиться і графіку сну/пробудження.

Лягайте та прокидайтесь щодня в один і той же час. Навіть на вихідних дотримуйтесь цього режиму, так ви будете почувати себе бадьорим та повним сил.

Пізно прокидатися

Ви зможете виспатись лише в тому випадку, якщо ляжете спати рано. Пізне пробудження вам в цьому не допоможе. З вами траплялось, що ви “переспали”? Тоді сил та енергії ще менше, до того ж часто це супроводжується біллю голови. Тож краще лягати раніше, аніж вставати пізніше.

Спати зі світлом

Організму для відпочинку потрібна тотальна темрява. Тому якщо ви звикли спати з світлом від екрана ноутбука або без щільних фіранок в кімнаті, врахуйте, що рівень вашої енергії не відновлюється максимально.

Спати з домашніми тваринами

Сон з навіть безшумним і слухняним тваринам для організму – випробування. Вчені навіть з’ясували точну цифру: ті, хто спить разом з вихованцями, відпочиває лише на 63%, в порівнянні з 100% тих, хто спить сам.

Синтетичні матеріали

Синтетичні тканини змушують організм виробляти більше тепла, ніж зазвичай. Це може привести до того, що ви станете прокидатися ночами або не зможете нормально зануритися в фазу глибоких сновидінь.

Для оптимального відпочинку завжди віддавайте перевагу таким натуральним матеріалам, як бавовна, бамбук. Це стосується і постільної білизни, і піжами.