Понад 2 тисячі людей звернулося до Центру допомоги учасникам АТО

Як отримати землю, статус учасника бойових дій або оформити пільги? Де  краще пройти реабілітацію після поранення? Хто має право на безкоштовне житло? Кожного дня у Центрі  допомоги учасникам АТО та членам їх сімей  відповідають на десятки питань. Лише за минулий тиждень сюди звернулося 165 хлопців, а загалом – понад 2 тисячі. Про це під час першого щотижневого брифінгу повідомив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

Звернутися за допомогою бійці можуть не лише в Дніпропетровську, а й безпосередньо там, де мешкають. В усіх 22 районах області відкриті представництва Центру. Хоч звернень і чимало, без уваги не залишають жодне з питань, зазначив Юрій Голик.

«З кожним, хто звернувся, зустрілися і поговорили. Комусь допомогли вирішити проблему, над іншими питаннями працюємо», –  сказав він.

Багато хлопців цікавиться, як отримати земельну ділянку. За словами Юрія Голика, хвилюватися з цього приводу демобілізованим не варто.

«В області за виділенням землі звернулися близько  2,5 тис. людей. Ділянки вже отримали майже три сотні бійців. За минулі сім днів дозвіл на розробку проектів із землеустрою одержали близько 30 атошників.  Ми плануємо, що надалі щотижня таких буде вдвічі більше.  Розраховуємо, що в  наступному році всі, хто звернувся, стануть власниками землі».

Питають бійці та їх сім’ї і про безкоштовне житло. Цьогоріч загалом квартири отримають понад 100 родин.

«Наступного року обласним коштом добудують багатоповерхівку на ж/м Лівобережний-3 в Дніпропетровську. 60 квартир у ньому отримають пільговики, які стоять в черзі, у тому числі й атошники», – сказав Юрій Голик.

Він нагадав, що ОДА разом з волонтерами та активістами запустили безкоштовні курси для демобілізованих.  Загалом понад 150 бійців опановують програмування та вивчають англійську.  Як долучитися до  занять – можна дізнатися у Центрі допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Його адреса – проспект Кірова, 1 (1-й поверх),  телефон –  (056) 742-86-62.

Залишити відповідь