Понад 2,5 тис. спецмашин прибиратимуть дороги Дніпропетровщини у разі зимової негоди

 
Дніпропетровщина готується протистояти негоді. На старті – вся снігоприбиральна техніка. Обслуговуватимуть регіон в зимовий період більше 2,5 тис. спецмашин, півтисячі з яких – комунальні. Також у всіх містах та районах області будуть обладнані пункти обігріву для населення. Органи місцевої влади попереджені про відповідальність за стан доріг і роботу транспорту. Про це повідомив керівник Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

В області працює оперативний штаб з підготовки до зими. У ньому звітують: «Спецтехніка – готова, посипальні матеріали і паливо також є в наявності». Комунальні служби щодня отримують інформацію від метеорологів. При погіршенні погоди техніка буде негайно виїжджати на прибирання доріг.

«Сьогодні всі снігоприбиральні машини сконцентровані на місцях. А це означає, що там – і вся відповідальність за безпеку на зимових дорогах, за безаварійну роботу транспорту. Все залежить від оперативності та узгодженості роботи служб. У містах – нові керівники. Тому зима стане для новообраних мерів першим випробуванням на посту», – підкреслив Валентин Резніченко.

Щоб узимку утримувати в належному стані більше 16 тис. км доріг, підготовлені 412 одиниць комунальної спецтехніки. Крім того, є домовленість з директорами підприємств і організацій про залучення додатково близько 700 машин. Заготовлено близько 50 тис. тонн посипальних матеріалів. Цього цілком вистачить, щоб убезпечити автошляхи.

Автопарк спецтехніки в Дніпропетровській області постійно оновлюється. Цього року за обласний рахунок придбали 32 спецмашини. На них витратили 125 млн. грн. Всі передали населеним пунктам. На початку грудня авто отримали ще Дніпродзержинськ, Нікополь, Марганець, Синельникове та Тернівка.
Готова до роботи за призначенням снігоприбиральна і аварійна техніка рятувальників Дніпропетровщини. В обласному управлінні ГСЧС обіцяють: у разі снігових заметів ліквідувати наслідки негоди будуть 1,5 тис. автомобілів.

У всіх містах і районах області облаштують стаціонарні пункти обігріву для населення. Вони почнуть діяти при зниженні температури до -10 градусів. Тут можна буде випити гарячого чаю і отримати першу медичну допомогу. У разі сильних морозів працюватимуть пункти «на колесах».

Залишити відповідь