Понад 4 млрд. грн. отримала Дніпропетровщина завдяки децентралізації

 

 

На 30% більше заробила цього року Дніпропетровщина завдяки фінансовій децентралізації. Фінансовий ресурс області зріс більш ніж на 4 млрд. грн. За прогнозами, позитивна динаміка збережеться до кінця року. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Дніпропетровщина вже відчуває переваги фінансової децентралізації, зазначив Валентин Резніченко. «За 9 місяців до місцевих бюджетів надійшло 8,8 млрд. грн. – майже на 30% більше, ніж торік. Чималу роль в цьому зіграли нові податки, які завдяки децентралізації залишаються на місцях. Це податок на прибуток та акциз», – розповів він. Очікується, що така позитивна динаміка збережеться до кінця року.

«Близько половини додатково зароблених коштів ми направили на виплату заробітної плати та інші соціальні витрати.  Все інше – на реалізацію інфраструктурних проектів. Наприклад, 85 млн. грн. на будівництво водогонів, майже 203 млн. грн. – на реконструкцію шкіл, садочків, інших об’єктів соціально-культурної сфери», – сказав Валентин Резніченко.

Проте є вкрай важливі для області питання, які неможливо вирішити без допомоги центральної влади. Просити Кабмін врахувати їх при формуванні проекту бюджету України на наступний рік – таке рішення сьогодні в Дніпропетровську прийняли члени Комітету ВРУ з питань бюджету. Вони запропонують виділити області три субвенції з держказни: на утеплення багатоквартирних будинків, на новий електротранспорт та на реабілітацію бійців АТО.

 

 

Залишити відповідь