Понад 4,6 тисячі атошників отримали статус учасника бойових дій

Бюрократичні перепони заважають захисникам України швидко отримати статус учасника бойових дій, а отже – користуватися законними пільгами. Побороти неповоротку систему самостійно зазвичай просто нереально. Інша справа – скористатися підтримкою Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації. Минулого тижня на Дніпропетровщині посвідчення отримали 11 атошників, а з початку року – понад 4,6 тисячі. Про це повідомив радник очільника області Юрій Голик під час щотижневого звіту.

З питаннями щодо отримання статусу УБД до Центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям звертаються чи не найчастіше. Бюрократична машина опирається, проте боротися з нею можливо, заспокоюють його працівники.
«За минулий тиждень статус учасника бойових дій за допомогою нашого Центру отримали 11 хлопців. Всього, як би це бюрократично складно не було, 4672 бійці отримали посвідчення», – зазначив радник.
Цей документ – не просто підтвердження того, що військовий дійсно був в зоні АТО та в боях захищав Україну. Він дає право на безліч соціальних пільг: знижка на послуги ЖКГ, безкоштовні оздоровлення, навчання, земля, проїзд.
«Зараз активно перевіряємо приміський транспорт. Дивимося, чи він безкоштовно перевозить людей з посвідченнями учасника бойових дій. Тим, хто стикається з поганим ставленням водіїв до атошників, слід звертатися на гарячу лінію. Жоден такий сигнал не залишається без уваги. Якщо скарг на перевізника буде багато, ОДА розірве з ним договір», – сказав радник.
Як отримати статус УБД, можна дізнатися у Центрі допомоги бійцям АТО та членам їх сімей при облдержадміністрації та в 22 районних філіях центру. Адреса обласного центру – проспект Кірова, 1 (1-й поверх), телефон – (056) 742-86-62

 

Залишити відповідь