Понад 800 сімей переселенців отримали грошову допомогу від ООН

1325 переселенців, яких прихистила Дніпропетровщина, цього року отримали грошові виплати у 2 тис. грн. Для цього Управління Верховного комісара у справах біженців (УВКБ) ООН виділило більше 2,6 млн. грн. Проте зупинятися на цьому іноземні благодійники не збираються – до кінця року таку допомогу нададуть ще понад 2 тис. нових мешканців області. Про це стало відомо під час прес-конференції у Дніпропетровській ОДА.
«З УВКБ ООН ми співпрацюємо з самого початку конфлікту на сході України. Минулого року ми отримали 3,5 млн. грн. та виплатили одноразову допомогу 709 сім’ям переселенців. Такий самий проект, але у більших обсягах, реалізуємо і цьогоріч», – розповіла директор департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА Вікторія Крупська.

 Програма розрахована на найбільш вразливі категорії. Підтримують багатодітні сім’ї, людей з обмеженими можливостями, батьків-одинаків, а з цього року – ще й вагітних жінок.

«Ми обирали людей, які не отримували аналогічні виплати раніше. Аби не вийшло так, що одній сім’ї допомогли кілька разів з різних джерел, а про іншу – взагалі забули», – сказала вона.

Цього року гроші отримали вже 828 сімей переселенців, а це 1325 людей. Серед них – Ірина з Донецької області, яка вже понад рік мешкає у Дніпропетровську з мамою та дочкою. У квітні вона подала необхідні документи, а в липні – забрала допомогу.

«Мама і я отримуємо пенсію і виплату по інвалідності. Дочка ніяк не може влаштуватися на роботу. На місяць дохід нашої сім’ї – близько 3 тис. грн. 2 тис. з них  йдуть на аренду квартири, – розповіла жінка. – Коли отримала гроші, відразу лягла на лікування. До цього такої можливості не було».

Залишити відповідь