Понад півмільярда гривень на модернізацію Придніпровської ТЕС інвестував ДТЕК

Перехід на вітчизняне вугілля, будівництво нового електрофільтру, встановлення посту моніторингу якості повітря, озеленення території та партнерство з громадою.

Це ще не повний перелік того, що за 2 останні роки зробила ДТЕК для модернізації Придніпровської  ТЕС. В модернізацію станції компанія вклала понад півмільярда гривень.

Головне завдання енергетиків – забезпечити споживачів електрикою та теплом і при тому мінімально впливати на довкілля. Будівництво електрофільтра та перехід на вітчизняне газове вугілля – стали знаковими для Дніпра та області, які потерпають в екологічному плані.

«Придніпровська ТЕС нині реалізує два визначних проєкти. Один із них – «Перспектива»: з 2017 року ми перевели на вітчизняне газове вугілля чотири енергоблоки. Два з них – працюють з новими сучасними електрофільтрами. Другий – комплексна екологічна модернізація станції, про яку йдеться в Меморандумі про співпрацю з мерією Дніпра», – розповів Сергій Куриленко, директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго.

У Меморандумі заплановано 27 заходів. 21 із них, наприклад, озеленення території золошлаконакопичувача, заміна аварійних золошлакопроводів, встановлення посту моніторингу якості атмосферного повітря, зниження викидів оксидів сірки та азоту та встановлення нового сучасного електрофільтру на енергоблоці №10, уже виконані. Надалі Придніпровська ТЕС планує встановити систему сухого відбору золи та розробити проект електрофільтру на енергоблоках №7 та №8 замість скруберів.

ДТЕК Придніпровська ТЕС весь процес екомодернізації станції відкрито демонструє. З квітня 2018 року на станцію п’ять разів приїжджали представники міської влади та громадських організацій.

ДТЕК Придніпровська ТЕС працює виключно в рамках правового поля та з дотримання вимог природоохоронного законодавства України. ДТЕК Придніпровська ТЕС надає доступ до перевірок Державної екологічної інспекції в рамках чинного законодавства України. ТЕС виконує законні приписи органу державного нагляду, складені за результатами перевірок, про що своєчасно та в повному обсязі інформує Держекоінспекцію, що виключає необхідність проведення позапланових перевірок.