Понад сто ліфтів відремонтували на Дніпропетровщині

В одній з дніпропетровських 16-поверхівок запустили новий великий ліфт. Через непрацюючий підйомник мешканці будинку страждали не один рік, а тепер їздитимуть з комфортом. Цьогоріч в області відремонтували 126 ліфтів, ще три зроблять до кінця 2015-го. Загалом на ці роботи виділили 35,5 млн. грн.  з обласного та місцевих бюджетів.

Шість років у будинку по вулиці Кірова, 102д у Дніпропетровську працював лише один  пасажирський ліфт. Для тисячі мешканців дому маленького підйомника замало. У час пік біля нього шикувалася черга. А у холі утворився цілий «автопарк» з дитячих візочків, адже піднятися з ними на верхній поверх було практично неможливо.  До того ж, єдиний підйомник час від часу «хандрив» та ламався.

«У будинку 210 квартир, тут живе багато стареньких та мам з дітьми. Було чимало незручностей. Нову техніку та меблі мешканці вручну затягували по сходах, оббивали стіни. Це тривало багато років», – розповіла мешканка будинку Олена.

Навесні з цією проблемою до очільника області Валентина Резніченка під час особистого прийому звернувся мешканець будинку Віктор Зінченко. Керівник регіону запевнив: питання вирішать. Відтоді закипіла робота. Ліфт виявився нестандартним, відтак виготовляли його під спецзамовлення. На всі роботи витратили понад 900 тис. грн. з місцевого бюджету.

«Тут специфічний будинок, були складнощі з ліфтовою шахтою. Тож обладнання ми замовляли в білоруському Могильові. Підйомник розрахований на 630 кг», – зазначив заступник  директора компанії-підрядника Артем Резник.

Цьогоріч оновили ліфти й в інших будинках області. «У 2015-му обласним та місцевим коштом ми відремонтували вже 126 підйомників. Ще три ліфти в Дніпропетровську зробимо до кінця року. Цю роботу продовжуватимемо й надалі –  кошти передбачили в обласному бюджеті на 2016-й рік», – сказав заступник очільника області Володимир Пруцаков.

Залишити відповідь