Попередити вірус: на вокзалі Дніпра обладнали ізолятор

На вокзалі Дніпра обладнали ізолятор з окремим входом. Так готуються до можливих випадків коронавірусу. Також для профілактики поширення інфекцій збільшили кількість вологих прибирань та дезінфекції. Нині співробітники навчаються, як діяти при підозрі, що у пасажира коронавірус. Також медики розповідають пасажирам у залах очікування та потягах як зменшити ризик захворіти на респіраторні інфекції. Повідомляє UA: ДНІПРО.

«У нас є спеціальна кімната, у якій є окремий вхід з вулиці, і окремий – з входу до медичного пункту. Для таких хворих у нас є всі необхідні засоби індивідуального захисту. Є маски, є рукавиці, серветки, антисептик для обробки рук і дезінфектор для обробки всієї кімнати, костюми для нас, захисні окуляри, чоботи на всяк випадок. Є халати для хворого», – розповідає завідувачка пункту охорони здоров’я вокзалу станції «Дніпро» Лілія Карпінчік.

У ізоляторі хворий знаходитиметься до приїзду швидкої допомоги. Далі його мають перевезти у міську інфекційну лікарню № 21. Там є спеціальні бокси, де планують розміщувати тих, хто заразиться коронавірусом. А поки що співробітники вокзалу вчаться, що робити, якщо у когось із пасажирів запідозрили цю хворобу.

«Створено оперативний штаб протидії розповсюдження цього вірусу. Такі штаби створені на усіх структурних підрозділах, у тому числі й на вокзалі станції «Дніпро». Збільшено кількість прибирань з проведенням дезінфекції вдвічі. Якщо раніше це виконували 4 рази на добу, то зараз 8. Дезінфекційними засобами захисту вокзал забезпечений у достатній кількості. Є також інформаційні матеріали, які розміщені по всіх приміщеннях вокзалу», – каже заступник начальника вокзалу станції «Дніпро» Вадим Бусурулов.

У медпункті залізничного вокзалу Дніпра чекають ще на респіраторні маски, які їм мають привезти через кілька днів.