Порошенко підписав закон про допомогу пораненим добровольцям і волонтерам

Президент Петро Порошенко підписав закон про одноразову грошову допомогу добровольцям і волонтерам, які отримали поранення під час участі в АТО. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на прес-службу президента.

Закон передбачає надання безпосереднім учасникам АТО із числа добровольців, волонтерів та інших осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одноразової грошової допомоги.

У разі встановлення інвалідності І групи виплата складатиме  250-кратний прожитковий мінімум, в разі встановлення інвалідності ІІ групи – 200-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб. Для III групи інвалідності – в розмірі  150-кратного прожиткового мінімуму.

У разі смерті зазначених вище осіб члени їх сімей, за Законом, мають отримати одноразову грошову допомогу у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону, зазначені вище положення поширюються на осіб, які визнані інвалідами, членів сімей осіб, які загинули (померли) до набрання чинності цим Законом.

Як відомо, 3 листопада ВР підтримала зміни до закону про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо виплати одноразової грошової допомоги.

Залишити відповідь