Пожежна безпека в школах Дніпра: чого чекати?

Цього року у 141 навчальному закладі Дніпра, серед яких – школи та дитячі садочки, встановлять централізовану протипожежну систему. У разі загоряння або задимлення сигнал одразу передаватиметься на центральний пульт Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Це допоможе рятувальникам реагувати більш оперативно. Наразі така система працює у 8 навчальних закладах Дніпра. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

«Для Дніпровської міської ради безпека у навчальних закладах – питання номер один. Ми провели тендер на розробку проектів системи протипожежної безпеки. Його виграла київська компанія «Безпека Плюс». Було розроблено п’ять типових видів конструкцій. До травня ці проекти будуть готові. Нині у разі загоряння або задимлення у навчальному закладі спрацьовує локальна система протипожежної безпеки і потрібно ще 3-4 хвилини, щоб персонал школи викликав рятувальників. Коли буде централізована система, сигнал надходитиме до ДСНС відразу», – розповів він.

Олександр Шикуленко наголосив, що у 2018 році також планується оновити всі вогнегасники у школах. А у 85 навчальних закладах буде проведено протипожежну обробку будівель. Крім цього, в усіх 377 навчальних закладах міста перевірять та у разі необхідності замінять пожежні гідранти. Також з вікон на першому поверсі знімуть решітки, щоб забезпечити додаткові можливості для евакуації при виникненні надзвичайної ситуації.

«Перевірки пожежної безпеки у навчальних закладах нашого міста проводяться ще з 2017 року. Питань досить багато, і вони накопичувалися протягом десятиліть. За два роки міська рада планує усунути всі недоліки», – додав посадовець.