Школярі Дніпропетровщини можуть позмагатися за звання «суперчитача»

Стартував 16-й всеукраїнський конкурс  дитячого читання «Книгоманія-2020». Позмагатися за звання «Суперчитача» запрошують учнів 6-7 класів. Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Основна мета конкурсу – популяризувати культуру читання серед дітей. Позмагатися за перемогу можуть учні 6-7-х класів – читачі шкільних, а також дитячих і юнацьких бібліотек області. Бажаючим взяти участь слід звернутися до будь-якого з книжкових осередків свого населеного пункту», – розповіли в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської ОДА.

Конкурс проводиться у декілька етапів. Спочатку учасники повинні будуть прочитати кілька книжок, які не входять до шкільної програми з української або зарубіжної літератури. Далі – оформити враження у спеціальному читацькому щоденнику та виступити перед журі. За це їм нараховуватимуть бали.

На першому етапі конкурсу визначать кращих читачів бібліотеки, потім – району, міста чи області. Переможці отримають звання «Суперчитача» та пам’ятні дипломи. Головний приз – поїздка до Львова на фестиваль дитячого читання, який пройде 24-26 квітня 2020 року.

Детальні умови участі – на сайті.

Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія» проводиться з 2005 року. Його організовує ГО «Форум видавців» за сприяння Міністерства культури, молоді та спорту України. Загалом у ньому взяли участь понад 1 мільйон школярів зі всієї країни.

 

Фото: ДніпроОДА.