Правий та лівий береги Дніпра поєднає канатна дорога

У Дніпрі планують запустити канатну дорогу на лівий берег в якості громадського транспорту. Про пілотний проект зв’язки правого і лівого берегів Дніпра за допомогою канатних доріг розповів під час прес-конференції головний архітектор Дніпра Дмитро Волик. Йдеться на ФБ-сторінці “Канатне метро у м. Дніпро”.

«В планах вже є реалізація канатних доріг, є пілотні проекти зв’язки правого і лівого берегів. Там досить серйозно опрацьовуються питання співпраці з конкретними виробниками. Я думаю, що в найближчому майбутньому канатні дороги ми все-таки побачимо, але сказати, наскільки розвиненою буде їх мережа, зараз досить складно, оскільки досвіду повноцінної експлуатації канатних доріг у вигляді громадського транспорту в Україні ще не існує. Звичайно ж, нам хотілося б понести цю пальму першості, тому що всі розуміють, що в світі такий вид транспорту дуже поширений. У нашому місті дуже цікава ландшафтна матриця, яка дає можливість пересування за допомогою таких доріг і вздовж акваторії Дніпра, і по зв’язці правого і лівого берегів», – зазначив він.

Дмитро Волик додав, що канатна дорога дозволить забезпечити транспортне сполучення без масового «знесення» існуючої інфраструктури, що робить її на порядок дешевше тієї ж автомобільної.