Президент оголосив 2016 роком пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи

Президент України Петро Порошенко оголосив 2016 рік роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи. Відповідний указ № 702/2015 “Про заходи у зв’язку з 30-річчям Чорнобильської катастрофи” опублікований на сайті глави держави. Сообщает “РБК-Україна”.

У зв’язку з цим Кабінету Міністрів доручено розробити та затвердити план заходів, передбачивши, зокрема, заходи щодо поліпшення умов соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також, згідно з указом, Кабмін повинен забезпечити виконання фінансових зобов’язань України щодо внесків до міжнародних фондів з реалізації міжнародних проектів на ЧАЕС.

У шестимісячний термін уряд має внести пропозиції щодо створення Чорнобильського біосферного заповідника, а також забезпечити до 1 липня 2016 року перегляд та уточнення меж територій зони відчуження і безумовного відселення, проведення інвентаризації земель, їх належного оформлення та реєстрації прав на землю.

Міністерству закордонних справ України доручено організувати проведення закордонними дипломатичними установами заходів у зв’язку з 30-річчям Чорнобильської катастрофи.

Залишити відповідь