Президент підписав Закон про проведення виборів у Маріуполі та Красноармійську 29 листопада

Президент Петро Порошенко підписав закон № 775-VIII “Про особливості проведення голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської міської ради Донецької області, депутатів Маріупольської міської ради Донецької області, Красноармійського міського голови, Маріупольського міського голови 25 жовтня 2015 року”, повідомляє офіційний сайт Глави держави.
Документом, який був ухвалений Верховною Радою 10 листопада, призначається голосування з чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року для обрання депутатів зазначених міських рад та міських голів, яке не відбулося у визначений день, на неділю 29 листопада 2015 року.
Закон також надає ЦВК повноваження щодо виготовлення виборчих бюлетенів для голосування на чергових виборах депутатів Красноармійської міської ради Донецької області, депутатів Маріупольської міської ради Донецької області, Красноармійського міського голови, Маріупольського міського голови. Протягом трьох днів з дня набрання чинності Законом, Центрвиборчком має забезпечити прийняття актів, необхідних для його реалізації, а Кабмін, у разі потреби та за зверненням ЦВК, – забезпечити фінансування.
Таким чином на законодавчому рівні забезпечується проведення голосування з чергових місцевих виборів 25 жовтня 2015 року для обрання депутатів Красноармійської, Маріупольської міських рад Донецької області та Красноармійського, Маріупольського міських голів та можливості реалізації громадянами України гарантованих статтею 38 Конституції України прав обирати та бути обраними.
Закон набирає чинності з дня опублікування

Залишити відповідь