Президент України Петро Порошенко відзначив успіхи Дніпропетровщини у децентралізації

Дніпропетровщина – приклад ефективного впровадження децентралізації, а досвід області з увіковічення подвигу бійців АТО слід розповсюдити на всю країну. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час поїздки до Дніпропетровщини. Він відкрив садочок «Дивосвіт» у Слобожанському Дніпровського району та відвідав єдиний в Україні Музей АТО, створений ДніпроОДА і Асоціацією воїнів АТО.

«Принцип роботи Дніпропетровської ОДА: є завдання – знаходимо рішення. Доки хтось витрачає час на політичні суперечки, ми впроваджуємо реформи. Центр допомоги бійцям АТО, Prozorro, iGov, – лише частина проектів, які стартували на Дніпропетровщині та поширилися на інші регіони країни. Реалізуємо і реформу системи місцевого самоврядування, яку ініціював Президент України Петро Порошенко. Вже маємо результати. Доходи новостворених об’єднаних громад у порівнянні з минулим роком зросли в 1,5 – 2 рази. Це додаткові кошти на ремонти доріг, лікарень, шкіл, дитячих садків», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Символ децентралізації – так Президент України Петро Порошенко назвав новий дитячий садочок «Дивосвіт» у Слобожанському під час поїздки на Дніпропетровщину. Його звели «з нуля» без жодної копійки державних грошей, лише коштом Слобожанської селищної об’єднаної громади та облбюджету. На це витратили майже 50 мільйонів гривен. У садочку комфортні спальні, ігрова, зимовий сад, кімната емоційного розвантаження, соляна кімната, сучасний комп’ютерний клас. Його відвідують 220 дітей.

Ще один приклад успішної роботи команди Дніпропетровської ОДА – перший в Україні Музей АТО. Вулична експозиція музею «Шляхами Донбасу» об’єднала майже 400 експонатів. Тут представлена військова техніка: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, башта танку, згоріла машина. Під час екскурсії музеєм Петро Порошенко познайомився з бійцем 42-го батальйону Іваном Погорілим. Він врятував від загарбників маленьку дівчинку і став прототипом скульптури героїзму українських військових, яка займає у музеї центральне місце. Зараз Іван – член команди ДніпроОДА, він працює у юридичному управлінні.

Нині триває робота над новою експозицією музею. Її присвятять історіям волонтерів, бійців, медиків, звичайних мешканців області. Буде військова форма, медалі, речі, які рятували життя. А ще – відеозал, у якому демонструватимуть панорамний фільм з акустичними ефектами. Під час екскурсії Петро Порошенко запропонував очільнику області Валентину Резніченку зібрати на майстер-клас колег – очільників регіонів і передати їм досвід зі створення такого музею.

Залишити відповідь