Президент відзначив нагородами бійців, які постраждали через події біля Верховної Ради

Президент Петро Порошенко відзначив нагородами трьох загиблих та дванадцять поранених бійців Національної Гвардії та Міністерства внутрішніх справ, які постраждали в результаті подій біля Верховної Ради 31 серпня, передає офіційний сайт Президента України.

Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджені Ігор Дебрін, Олександр Костина та Дмитро Сластніков.

25-річний старший солдат строкової служби Ігор Дебрін був родом з Херсонщини. Помер 31 серпня від осколкових поранень в Центральному госпіталі МВС України. 20-річний солдат строкової служби Олександр Костина був доставлений в Олександрійську міську клінічну лікарню м. Києва 31 серпня з мінно-вибуховою та відкритою черепно-мозковою травмами, проникаючим пораненням грудної клітини. Знаходився у комі, 1 вересня помер від осколкових поранень. 21-річний солдат строкової служби Дмитро Сластніков помер 1 вересня від осколкових поранень у 17-й міській лікарні.

Указом Президента також нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня солдат Богдан Дацюк та старший солдат Віталій Шиян. Ще 10 поранених правоохоронців відзначено медаллю «За військову службу Україні».

Залишити відповідь