Президент ввів поіменне відкрите голосування в місцевих радах

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який встановлює відкрите поіменне голосування в місцевих радах. Документ було ухвалено Верховною Радою України 26 листопада 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Президент Петро Порошенко підписав Закон України “Про внесення змін до статті 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо поіменних голосувань», – йдеться у повідомленні.

Так, закон встановлює відкрите поіменне голосування у всіх місцевих радах, а результати голосувань робить загальнодоступними. Таким чином, утверджується принцип гласності як однієї з основних засад, на яких здійснюється місцеве самоврядування в Україні.

В АП наголосили, що на практиці це дасть змогу зробити голосування у місцевих радах прозорим, забезпечить громадський контроль за голосуванням кожного депутата, що сприятиме підвищенню персональної відповідальності народних обранців і покращенню якості роботи органів місцевого самоврядування.

Однак, нововведення не поширюється на випадки, передбачені пунктами 4 і 16 статті 26, пунктами 1, 29 і 31 статті 43 та статтями 55, 56 закону про місцеве самоврядування, у яких рішення приймаються таємним голосуванням.

Залишити відповідь