При обшуку у нас нічого не вилучили – волонтер «Фонду оборони країни» Наталія Хазан

Волонтери вимагають зупинити репресії проти активної частини суспільства. Про це на прес-конференції заявила волонтер «Фонду оборони країни» Наталія Хазан. За її словами сьогодні громадськість обурена «наїздом влади» на людей, які активно допомагають українській армії. – Та кількість дзвінків і повідомлень, які ми отримуємо, починаючи з суботи – обурені українці, обурені люди за кордоном, всі дзвонять зі словами підтримки. Всі в шоці від того, як все відбувається. Режим Януковича боровся з активістами на Майдані, вбивав їх там. Справжній режим бореться з добровольчими батальйонами, волонтерами та благодійними Фондами, – розповіла Наталія Хазан.
За її словами, це повна маячня і абсурд – коли держава краде гроші з бюджету, наживається на війні, а волонтери та благодійні фонди збирають і забезпечують безпеку в країні. І потім проти цих волонтерів починаються «каральні акції» від правоохоронців. – При обшуку у нас нічого не вилучили. Тільки у мого старшого брата вилучили оргтехніку, телефони і гроші, які збирали на операцію на очі внаслідок травми, яку він отримав на Майдані. Крім перевернутого догори дном дому у мене нічого немає. Нічого не знайшли, нічого не вилучили, – повідомила пані Хазан.
Наталія Хазан каже, що ситуація навколо «Фонду оборони країни» нагадує їй 37-й рік. Жінка не розуміє, за що люди стояли на Майдані і проливали кров. – Щоб до мене прийшли в квартиру в 8 ранку і перерили всю мою білизну? Якісь люди, які на війні навіть не були, але вони одягнені в прекрасну форму, в камуфляжі, в берцах, з шостими айфонами. Наші вимоги як волонтерів – зупинити репресії проти активної частини суспільства. Якщо ви хочете щось перевіряти – почніть з відвертих злочинців, з Партії регіонів, зараз це «Оппоблок». Ті люди, які привласнили мільярди. У нас можна купити 20000 бракованих бронежилетів і не понести відповідальності. У нас можна організувати 26-е січня в Дніпропетровську. Вся країна це знає. Террабайти доказів з цього приводу – по Вілкулу, по Удоду. І все нормально. З кого ви починаєте? – справедливо обурюється Наталія Хазан.

Залишити відповідь