Про житло, сім’ю та мову: що запитуватимуть в українців під час перепису населення

Під час перепису населення 2020 року українців будуть запитувати про наявність у будинку кухні, інтернету, водопостачання та каналізації, якого року збудоване житло.

Про це йдеться у сюжеті “Сніданку з 1+1”.

Також будуть запитання щодо національності та мови; освіти; сім’ї та квартирного питання. Ще вчені наполягли, щоб в переписний лист додали питання до всіх жінок старших за 15 років про те, скільки дітей вони народили.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України анонсували проведення до кінця 2019 року часткового перепису населення. Прем’єр Олексій Гончарук визнає, що повністю перепис за такий короткий період провести не вдасться, але уряд працює над частковою реалізацією ідеї. Перепис проведе Інститут демографії та соціальних досліджень НАН України. Він відбудеться в двох районах – Оболонському в Києві та Бородянському на Київщині.

Основний перепис триватиме близько трьох тижнів, а саме від 3 до 23 грудня 2020 року. На опрацювання інформації фахівцям знадобиться ще щонайменше пів року. До слова, востаннє перепис у державі був 18 років тому. Тоді нарахували 48 млн 457 тисяч українців.