Проблема батьків і дітей у Дніпрі: що говорять у поліції

Протягом тижня поліцейські Дніпра розшукали 13 зниклих дітей. Наразі у Дніпрі всі зниклі безвісти неповнолітні розшукані, дітей повернули додому. Повідомляють у прес-службі ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Поліція нагадує батькам, що саме вони несуть відповідальність за життя та здоров’я своїх дітей. З початку року поліцейські ювенальної превенції м. Дніпра виявили 1163 адміністративних правопорушень, що на 15 більше, ніж за аналогічний період минулого року. Більшість з них – за ст. 184 КУпАП (невиконання батьківських обов’язків).

Лише у період 3 по 10 вересня інспекторами ювенальної превенції Дніпра було складено 22 адміністративні протоколи у відношенні батьків, які не виконують своїх обов’язків та зафіксували 1 випадок доведення неповнолітнього до стану сп’яніння. Наразі на профілактичному обліку поліції Дніпра знаходиться 70 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Також нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства, дорослі несуть відповідальність за продаж тютюнових виробів і алкогольних напоїв неповнолітнім, перебування осіб, які не досягли повноліття у нічний час у розважальному закладі чи доведення неповнолітнього до стану сп’яніння.