Продовольча безпека України забезпечена на 100%, – Мінагрополітики

«Як у мирний, так особливо у воєнний час фундаментом забезпечення нормальної життєдіяльності народу є його продовольча безпека. Завдяки зусиллям вітчизняного АПК вдалося повністю гарантувати продовольчу безпеку населення України на найближчий рік», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко у ефірі 24 каналу, повідомляє Урядовий портал.
За словами Міністра, посівна 2015 року відбувалася у надзвичайно складних умовах, але попри усі труднощі, вона була завершена успішно. Зокрема, навіть на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей посівна відбулася на 99% та 96% відповідно.
«Незважаючи на непрості економічні та навіть природні обставини, агросектору вдалося забезпечити продовольчу безпеку України. Ми виробляємо удвічі більше агропродукції, ніж споживаємо. Станом на 14 листопада 2015 року було зібрано урожай зернових та зернобобових близько 59 млн. тонн, а очікується зібрати – 60 млн. тонн. При внутрішньому споживанні у 24 млн. тонн зернових є усі підстави очікувати рекордного їх експорту – близько 36 млн. тонн у 2015-2016 маркетинговому році», – наголосив Олексій Павленко.
Як було зазначено, наразі достатньою є забезпеченість регіонів України іншими продовольчими позиціями – цукром, плодоовочевою продукцією. Тому об’єктивних передумов для зростання цін на продовольство немає.

Залишити відповідь