Проект податкової реформи: скільки платитимуть українці

Із 2016 року Мінфін пропонує запровадити нову систему оподаткування доходів фізичних осіб. Про це йдеться у проекті податкової реформи, який оприлюднено на сайті міністерства, повідомляє «Укрінформ».

Автори реформи хочуть запровадити податкову ставку 0% для 1 розміру мінімальної місячної заробітної плати (1378 грн), й надати цю пільгу для всіх заробітних плат без виключення. Із суми перевищення «податкової соціальної пільги» у новій податковій системі передбачається стягнення 20% податку.

Для порівняння: за умови збереження чинної податкової системи податок із заробітної платні становитиме: 0% – для запрлат до 1378 грн; 15% – для зарплат від 1378 до 13780; 15%, 20% – для зарплат від 13780,01 грн.

«Тобто за умови ухвалення податкової реформи у запропонованому вигляді кількість тих, хто користуватиметься пільговою ставкою в розмірі 0%, дорівнюватиме кількості працюючих осіб, оскільки «нульова» ставка застосовуватиметься до всіх заробітних плат незалежно від їх розміру (до тієї частини зарплати, що не перевищує 1 розміру мінімальної місячної заробітної плати – 1378 грн)», – стверджується в коментарі до документу.

Залишити відповідь