Промислові підприємства Дніпропетровщини заробили 10-й мільярд доларів, – Валентин Резніченко

У вересні промислові підприємства Дніпропетровщини заробили 23,5 млрд. грн. Це черговий мільярд доларів, який цьогоріч став вже 10-м. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Зміцнення економічного потенціалу та підвищення конкурентоспроможності української продукції – таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко перед всіма регіонами країни. Ми розуміли, найбільша відповідальність на нас. Адже Дніпропетровщина виготовляє 5 частину всієї промислової продукції країни. Щомісяця промислові підприємства Дніпропетровщини приносять в бюджет країни більше 1 млрд. дол. США», – наголосив Валентин Резніченко.

Загалом за 9 місяців промислові підприємства Дніпропетровщини продали продукції на 218,3 млрд. грн. У порівнянні з 2014 роком регіон збільшив обсяги реалізації на 47 млрд. грн.

Як і завжди, основна частина залишається за металургійним комплексом. Показовими у жовтні є результати одного із лідерів металургії Дніпропетровщини – ПАТ «АрселорМіттал». У жовтні виробництво чавуну на підприємстві зросло на 10,2%, сталі – на 7%, прокату – на 8,8%, залізної руди – на 22%, коксу – на 10,7%.
За останні місяці почала зростати частка харчової промисловості, виробництва гуми, пластмас. За аналізом експертів, це свідчить про поступову диверсифікацію економіки регіону та її вихід на новий виток розвитку.

Залишити відповідь