Прозорий семінар: підприємцям Дніпропетровщини розповіли, як отримати замовлення товарів та послуг від держструктур

У Дніпропетровській ОДА пройшов третій семінар по Prozorro. У залі ніде було яблуку впасти. Бажаючих було вполовину більше, ніж розраховували організатори. Підприємців регіону навчали, як увійти на багатомільярдний ринок та отримати замовлення на товари й послуги від держструктур.

Сьогоднішній семінар по Prozorro б’є рекорди. Близько тисячі учасників – бізнесмени, підприємці, менеджери, комерційні директори і всі, хто є в бізнесі, але кого немає на ринку електронних держзакупівель.

«Як і все нове, люди сприймали Prozorro з недовірою. Але йде час – і десятки підприємців регіону вже відчули переваги електронного ринку. 3,8 тисячі тендерів на 162,92 млн. грн. зареєстровані в системі ProZorro на Дніпропетровщині. Планова економія від цих торгів – понад 30 мільйонів гривень, – наголосив очільник області Валентин Резніченко. – В середньому у кожній закупівлі беруть участь 2-4 підприємства. Усі, хто мають якісний товар, можуть отримати замовлення від ОДА, РДА чи комунальних закладів області».

Під час семінару кожен міг поставити своє запитання, поділитися пропозиціями чи зауваженнями.

Радник голови ОДА Юрій Голик зазначив, що на Дніпропетровщині через систему Prozorro вже завершено 675 торгів на 16,6 млн. грн. Економія 2,3 млн. гривень. Він підкреслив, що регіон готовий ділиться досвідом з усіма бажаючими.

«За розпорядженням очільника області Валентина Резніченка Дніпропетровська облдержадміністрація перейшла на систему Prozorro кілька місяців тому. Ми маємо вже напрацьовані нормативні документи, довідки та інше. Все це ми готові надати будь-якому держоргану, що вирішить перейняти досвід», – зазначив радник голови ОДА.

ProZorro – це система електронних торгів. Через неї укладають угоди до 200 тис. грн. на товари й послуги і до 1,5 млн. грн. – на роботи. Торги відбуваються в режимі он-лайн.

пид1

Семінар по Prozorro б’є рекорди.

пид2

Більше тисячі підприємців.

пид3

Вполовину більше, ніж очікували організатори.

пид4

Люди йшли суцільним потоком.

пид5

Замовлення товарів та послуг від держструктур – актуальна для підприємців тема.

пид6

Десятки питань

пид7

… та пропозицій.

пид8

Корисна інформація від спеціалістів Prozorro.

Залишити відповідь