Прямий телефон Святого Миколая, чарівний будиночок та казкове місто – головне новорічне свято біля ОДА

Цього року дніпропетровців дивуватимуть казковим новорічним містечком. На сцені виступатимуть різноманітні творчі колективи, малюки зможуть зателефонувати Святому Миколаю, а кожен бажаючий – передати дітям-переселенцям подарунок. Головне новорічне свято стартує 19 грудня у скверів біля ОДА. Казкове дійство розпочнеться великим танцювальним флешмобом. Теплу атмосферу та веселий настрій подарують відвідувачам аніматори та ростові ляльки, – про це повідомила начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Наталія Першина.

19 грудня о 15:00 на Дніпропетровщині розпочнеться справжня новорічна казка. Вже дуже скоро сквер біля ОДА засяє святковими вогнями: дерева прикрасять яскравими гірляндами, а навкруги залунає щасливий дитячий сміх.
Відкриє свято великий танцювальний флешмоб, який буде проводитися за участю відомого українського хореографа Дениса Міргоязова. На свято також завітає владика Сімеон – керуючий Дніпропетровської та Криворізької Єпархій, а ввечері у сквері відбудеться виступ церковного хору.

«На День Святого Миколая ми відкриваємо новорічне казкове містечко. Цього року свято буде особливим, адже над створенням програми працювало дуже багато людей та організацій. У центрі скверу за ОДА 19 грудня засяє головна ялинка області. Символ нового року ми вирішили зробити заощадливим. Незвична інсталяція у вигляді конусу з куль буде енергозберігаючою. У кожній кулі світодіодна лампа. За місяць роботи новорічна красуня витрачатиме електроенергії трохи більше ніж на 100 грн.», – повідомила Наталія Першина.

Для маленьких відвідувачів казкового містечка буде встановлено будинок Святого Миколая. У ньому діти зможуть розповісти Миколаю про свої новорічні бажання та сподівання. Чудотворцю можна буде й зателефонувати. Дорослим запропонують залишити у чарівному будиночку подарунок для дітей-переселенців, які вимушені відзначати новорічні свята далеко від дому. Такі «миколайчики» малюкам передаватимуть волонтери.
Казкове містечко працюватиме впродовж місяця – з 19 грудня по 19 січня. Щодня з 16:00 буде вмикатися святкова ілюмінація, і кожен мешканець та гість Дніпропетровщини зможе поринути у захоплюючу зимову казку. Весь цей час у сквері проходитимуть щоденні концерти та вистави. Відвідувачів розважатимуть ростові ляльки та аніматори.

Залишити відповідь