П’ять порад для догляду за волоссям взимку

Людське тіло може дуже важко переживати зміну сезонів, особливо це стосується наших волосся та шкіри. Погіршення їхнього стану першим впадає у око, тому важливо дбати про них та забезпечувати їм належне живлення. При чому волосся потребує вашої уваги ані трохи не менше, ніж шкіра, пише Жіночий світ.

Різні типи волосся мають різні потреби. Тому щоб підібрати найкращий режим догляду за волоссям можна тільки якщо правильно визначити його тип.

У кожної людини волосся має свої особливості. Ефективність процедури догляду за волоссям може варіюватися в залежності від типу волосся. Щоб отримати уявлення про те, які засоби для догляду за волоссям підійдуть вам краще, спробуйте визначити тип свого волосся за такими показниками:

  • Щільність
  • Форма
  • Пористість
  • Діаметр волосин

Ось також кілька порад, які допоможуть вам покращити стан волосся будь-якого типу:

Обрізайте посічені кінчики. І взимку, і влітку вам варто обрізати посічені кінці, якщо ви хочете, щоб волосся залишалось красивим та доглянутим. Посічені кінчики роблять волосся слабшим та більш ламким. Тому стежте за тим, щоб кінчики вашого волосся завжди були підрізаними.

Зволожуйте волосся. Як і ваша шкіра, волосся потребує регулярного зволоження. При зниженні температури та вологості повітря волосся також втрачає вологу, що робить його сухим, ламким та схильним до пошкоджень. Щоб уникнути цього, ви можете використовувати такі продукти, як кондиціонер, олійки для волосся, сироватки та маски. Вони забезпечать вашому волоссю необхідне зволоження.

Контролюйте температуру води, коли миєте голову. Хто не любить взимку постояти під гарячим душем? Однак гаряча вода може сильно ослабити та пошкодити ваше волосся. Тому завжди мийте голову теплою водою.

Робіть масаж шкіри голови. Масажуючи шкіру голови, можна покращити кровообіг, що сприяє росту волосся та його зміцненню. Обов’язково щонайменше раз на тиждень масажуйте голову з живильною олією, щоб зробити шкіру здоровішою і затримати в ній вологу.

Уникайте фенів та плойок. Взимку особливо важливо уникати дій, які можуть зневоднити волосся. Використовуючи високі температури для укладки може зробити волосся сухим і ламким. Якщо ви не можете відмовитись від гарячого фена, завжди використовуйте засоби для термозахисту.

фото: з відкритих джерел