Рада підтримала реформу ЖКГ

Депутати Верховної Ради більшістю голосів підтримали закон “Про житлово-комунальні послуги”. “За” проголосувало 262 народних депутати. Повідомляє “Канал 24”.

Законопроект передбачає порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг: на послуги управління, водопостачання, поводження з відходами, газ, електрика.

У законі також передбачено, що споживачам у багатоквартирних будинках теплова енергія постачається згідно з договором про надання комунальної послуги з постачання теплової енергії.

Зокрема, встановлюється, що тарифи на теплову енергію, що виробляється та поставляється з допомогою систем автономного опалення, формуються і встановлюються окремо для кожного багатоквартирного будинку, обладнаного системою автономного опалення, з урахуванням собівартості виробництва та постачання теплової енергії у таких системах, а також рентабельності суб’єкта господарювання, що провадить таку діяльність.

В окрему послугу вводиться поводження з відходами, запроваджується перевірка якості житлово-комунальних послуг. Передбачено також, що власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок повинні будуть укладати договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснювати оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечувати роздільне збирання побутових відходів.