Рекордне схуднення: українка за рік скинула 40 кілограмів

Дівчина з Вінниччини за рік скинула 40 кілограмів і почала вчити інших. Вона зменшила протягом року свою вагу зі 103 до 65 кілограмів. Вражаючий результат забезпечили здорове харчування та спортивні тренування, йдеться в сюжеті ТСН.

Нині Аня показує речі, котрі носила торік і в яких нині вона просто тоне: талія дівчини звузилася зі 116 до 69 сантиметрів. “Хотілося подобатися хлопцям і гарно виглядати”, – пояснила вона своє рішення. Заради своєї мети дівчина подолала депресію, біль і сльози, натомість продемонструвала неабияку силу волі. Спершу викинула з холодильника усі шкідливі продукти та почала вчитися харчуватися правильно. “П’ять разів на день дрібними порціями. Не їм смаженого, солі, солодкого, борошняного. Фрукти, овочі – таке”, – розповіла вона.

Для занять спортом довелося розробляти індивідуальну програму, адже через спадковій схильності до надмірної ваги не могли зарадити ні звичайні вправи, ні плавання. “Навіть по два тренування на день було. Вона сказала: ти як хочеш, а я мушу до грудня важити 65 кілограмів. Це здавалося нереально”, – каже її тренер Тетяна. А от батьки Ані спершу були зовсім не в захоплені, бо хвилювалися за її здоров’я. “Показують анероксію по телевізору. Думаю, це, певно, не їсть дитина, від цього всього відмовляється. Страшно було”, – визнає Людмила Марченко.

Однак медики запевнили, що нічого страшного в такому схудненні немає, якщо воно відбувається під наглядом фахівців. “Повинна звертатися до лікарів, щоб себе повністю обстежити і подивитися, чи є в неї якісь порушення, чи немає. Тобто здавати ліпідограму, здавати ниркові проби, печінкові, зробити кардіограму”, – пояснила дієтолог Оксана Яковенко. Сама ж Аня визнає, що простою дорога до мрії не була. “Було дуже важко. Я сто разів кидала, сто разів починала. Якось звикла, і це, напевно, вже буде моїм способом життя. Буду підтримувати цю вагу”, – пояснила дівчина, котру тепер у рідному місті називають рекордсменкою зі схуднення та звертаються до неї за порадами.