Резонансне вбивство у Дніпрі: злочинець проведе за ґратами залишок життя

25 вересня 2016 року у Дніпрі зловмисник розстріляв двох поліцейських – Артема Кутушева та його напарницю Ольгу Макаренко. Їхній екіпаж зупинив авто за проїзд на заборонний сигнал світлофора. За кермом перебував Олександр Пугачов, який відмовився пред’явити патрульним документи й відкрив стрілянину в поліцейських. Зазначають у прес-службі патрульної поліції України.

Артем Кутушев загинув на місці. Його напарниця Ольга Макаренко від отриманого вогнепального поранення померла на операційному столі. Того ж дня стрілка, уродженця Тамбовської області РФ і колишнього бійця роти спецпризначення “Торнадо” Олександра Пугачова, затримали в лікарні, коли він звернувся туди з вогнепальним пораненням, нанесеним йому поліцейським. Патрульний Артем Кутушев перед загибеллю встиг поранити Пугачова.

Олександру Пугачову оголосили підозру за кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема, і за ч. 2 ст. 115 ККУ – умисне вбивство.

Районний суд першої інстанції міста Дніпра визнав підозрюваного винним за всіма пунктами обвинувачення і повністю задовольнив вимоги сторони обвинувачення, та призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Убивця проведе за ґратами залишок свого життя.