OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ріо-де-Жанейро відкриє музей майбутнього

У портовій зоні Ріо-де-Жанейро після 5 років будівництва відкриється Музей завтрашнього дня. Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на латино-американське видання «Diario Las Americas».

«Головна ідея – створити не просто приміщення, де зібрані предмети мистецтва. Ми відкриваємо дослідний центр, у якому відвідувачам показують різні сценарії майбутнього, щоб спровокувати їх на роздуми про сьогодення», – пояснив керівник проекту Дека Фарроко.

Культурний центр налічує 30 000 кв. метрів залів, садів і зон дозвілля. Тут можна побачити, як людина змінює планету, впливає на неї і до чого може призвести цей уплив.

Культурний центр поділений на зони «Космос», «Земля», «Антропоценоз», «Завтра» і «Ми». Кожна секція буде мати свій власний аудіовізуальний матеріал, ігри та фотографії. Будуть тут і тимчасові виставки, що відповідають заявленій тематиці.

Експонати музею були відібрані командою з 30 консультантів зі всього світу при підтримці Національного інституту космічних досліджень, ЮНЕСКО і Массачусетського технологічного інституту.

Як очікується, культурний центр стане головною визначною пам’яткою площі Plaza Mauá в Ріо-де-Жанейро. Передбачається, що щорічно він буде залучати до 450 тисяч відвідувачів.

Офіційне відкриття музею відбудеться 19 грудня. Далі він працюватиме з вівторка по неділю з 10.00 до 17.00. Вхід вільний.

Залишити відповідь