Робот-пилосос: плюси та мінуси приладу

Усі ми прагнемо витрачати на прибирання, прання, приготування їжі та інші домашні клопоти якомога менше часу. Це зрозуміло, адже навколо стільки цікавого, окрім того хочеться більше спілкуватися з близькими та друзями.

Вибираємо оптимальний пристрій

Виробники техніки пропонують різні прилади, які допоможуть мінімізувати час і зусилля, витрачені на хатню роботу. До наших послуг посудомийні та пральні машини, сушарки, різноманітна кухонна техніка.

Особливу увагу радимо звернути на роботи-пилососи. Це ж просто мрія: ввімкнув такого помічника і забув про щотижневе прибирання! Але є нюанси, які потрібно врахувати, вибираючи згаданий пилосос.

Чималий асортимент цих пристроїв є на сайті мережі гіпермаркетів «АШАН». Пилососи на shop.auchan.ua можна не лише добре роздивитися. Каталог дозволить також вивчити усі основні характеристики приладів і замовити їх з доставкою.

Зручний і сучасний помічник

Перш ніж придбати такий досить дорогий виріб, слід проаналізувати всі плюси і мінуси. Адже вартість хорошого приладу стартує від 5–6 тисяч гривень. Окрім того, ці пристрої мають свої особливості роботи.

Плюси робота-прибиральника:

  1. Економить час і зусилля.
  2. Завдяки програмуванню, здійсненому напередодні від’їзду, допомагає підтримувати будинок в чистоті навіть тоді, коли ви перебуваєте у відрядженні або відпустці.
  3. Успішно чистить лінолеум, паркет, ламінат, плитку, килимові покриття, килими.
  4. Чудовий помічник для людей з обмеженими можливостями, котрим фізично складно прибирати своє помешкання.
  5. Вичищає пил з важкодоступних кутків (під меблями, вздовж плінтусів тощо).
  6. Зручний в управлінні, такому пристрою можна задавати різні програми та час прибирання.
  7. Існують моделі для сухої обробки підлоги, а є з функцією вологого прибирання і навіть розприскування миючого засобу.
  8. Сучасний, відповідає вимогам просунутих споживачів.
  9. Вдалий подарунок на весілля або ювілей.

Нюанси, які слід враховувати

Звісно, є і низка нюансів, які слід враховувати при придбанні робота-пилососа. Зокрема, ці прилади:

  • не люблять мокрих або навіть вологих поверхонь (якщо ваш пристрій не призначений саме для вологого прибирання);
  • можуть не «потоваришувати» з вашим домашнім улюбленцем. Суху шерсть котів і собак такий пилосос прибере без зусиль, а от фекалії, що залишилися на підлозі або килимовому покритті, розмаже по всій поверхні;
  • не впораються з мокрими, липкими, в’язкими залишками їжі на підлозі і не зможуть прибрати великогабаритне сміття;
  • не здатні пропилососити під диваном або ліжком, якщо у вас ці меблі з низькою посадкою. Тож доведеться вдатися до класичних методів прибирання.

робот-пилосос

Висновок простий: якщо всі члени вашої сім’ю вельми зайняті на роботі та навчанні, робот-пилосос буде дуже корисним в господарстві. Але очевидно й інше — прибирання не обмежиться тим, що здатен зробити такий пристрій. Доведеться самотужки ліквідовувати пил на м’яких меблях, власноруч мити підлогу. Утім, робот-пилосос не лише полегшить процес прибирання, а й внесе в нього елемент гри.