Родинам з Дніпропетровської області зіпсували літній відпочинок

Родини Нікополя та Кривого Рогу Дніпропетровської області та міста Запоріжжя стали жертвами шахрая. Як повідомили в ГУ НП України у Херсонській області, через інтернет-оголошення громадяни зв’язалися із нібито орендарем котеджного будиночка у с. Щасливцеве Генічеського району.

Чоловік попросив передоплату і після переведення грошей йому на банківську карту він пообіцяв, що до приїзду відпочивальників все підготує. Коли ж родини приїхали за вказаною адресою, на місці котеджу виявився покинутий будинок. Телефон орендаря був відключений. Потерпілі втратили від 800 до 1700 гривень, не рахуючи витрати на дорогу і зіпсований відпочинок.

Так само постраждала і родина з міста Вінниця. Чоловік через інтернет забронював двокімнатний будинок і перевів на рахунок власника 700 гривень завдатку. По приїзду на місце родина виявила, що в будинку мешкає літня жінка і вона не здає житло. Крім того, на фото в інтернеті клієнти бачили зовсім інший будинок.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Поліція вкотре закликає громадян бути вкрай уважними під час оренди житла через інтернет, уважно перевіряти інформацію та читати відгуки.