Roshen придбав легендарний рояль Steinway&Sons для Дніпровської філармонії

Питання появи нового роялю декілька років стояло ребром для Дніпровської філармонії і ось нарешті, його вдалося вирішити. Музичний інструмент компанії Steinway&Sons для Дніпропетровської філармонії придбав благодійник –  Кондитерська корпорація Roshen. Інструмент вже доставили в філармонію, повідомила прес-служба кондитерської корпорації.

«Steinway&Sons» в світі роялів – теж саме, що Stradivari в світі скрипок або Bentley в світі автомобілів. Роялі Steinway на 80% збираються вручну, тому всі інструменти цієї марки несуть в собі індивідуальні особливості. Кожен інструмент Steinway має своє унікальне звучання, яке розкривається завдяки акустиці залу. Вартість їх досить висока –  самий звичайний серійний рояль  Steinway коштує близько 100 000 євро. Крім цього, випускаються спеціальні лімітовані серії вартість яких стартує від мільйона доларів.

Новий концертний рояль буде презентовано 29-го лютого у Дніпропетровській філармонії в рамках фестивалю, присвяченого до 250-річчя з дня народження – Людвіга ван Бетховена, «Бетховенфест».

Продемонструє весь спектр можливостей цього королівського інструменту в рамках фестивалю видатний майстер гри, зажаданий соліст кращих концертних залів Європи, Азії та Америки, українець за походженням –  піаніст-віртуоз Олексій Гринюк.

Поява нового концертного роялю у Дніпропетровській філармонії ім.Л.Когана  – ще один крок на шляху до збагачення репертуарної діяльності та іміджу Академічного симфонічного оркестру Дніпропетровської філармонії.

Також на фестивалі буде презентовано проект – якою може стати будівля Дніпропетровської філармонії, як сучасний європейський арт-центр культури Дніпропетровщини, від авторського колективу архітекторів Олександра Остапенко, Володимира Терентьєва та Тетяни Філіпової.

Steinway & Sons – всесвітньо відома компанія-проізводітельфортепіано. Заснована в 1853 році. З 1995 року входить в конгломерат Steinway Musical Instruments, Inc. Роялі Steinway & Sons з середини XX століття стали фактичним стандартом в музичній індустрії. Роялі саме цієї марки звучать у всіх провідних світових концертних залах. На роялях Steinway складали свої твори Россіні, Мендельсон, Вагнер, Стравінський, Рахманінов.

презентація роялю

фото: wikipedia