Розбійний напад на Дніпропетровщині: злочинця вдалося затримати (Фото)

У Нікополі поліцейські затримали злочинця, який скоїв розбійний напад на ломбард. Погрожуючи продавчині іграшковим пістолетом, чоловік заволодів з ломбарду трьома золотими ланцюжками. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Злочин стався 25 лютого о 17.50. Після нападу працівниця закладу одразу зателефонувала до поліції. Як встановили співробітники Нікопольського відділу поліції, чоловік зайшов до ломбарду по пр. Трубників та попросив показати йому золоті ланцюжки. Під погрозами він забрав золоті прикраси та втік з місця злочину на автомобілі.

Для розшуку транспортного засобу та нападника на території району було введено поліцейську операцію «Сирена». Через декілька годин зловмисника затримали. У чоловіка вилучили іграшковий пістолет і предмет, схожий на гранату РГД. Вилучене направили на експертизу. Виявилось, що зловмисник – 42-річний мешканець м. Марганець, раніше неодноразово судимий за пограбування. Зараз його затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Даний факт кваліфіковано за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.