Розпочався робочий візит у Канаду делегації із України – Дніпропетровську делегацію очолив голова обласної ради Гліб Пригунов

Це навчальна поїздка посадових осіб, які відповідають за розвиток сільського господарства на обласному рівні в Україні. Гліб Пригунов неодноразово підкреслював, що в розрізі децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад, і взагалі розвитку країни в цілому – важливим є розвиток сільського господарства в Україні.

Саме створення ферм сімейного типу може суттєво впливати на економічний стан об’єднаних територіальних громад, на розвиток сіл.

У Дніпропетровській області є приклади створення успішних кооперативів: коли родини працюють на власному господарстві та сплачують податки, що залишаються в бюджеті об’єднаної громади. Співінвесторами в деяких кооперативах виступали спільні з Канадою проекти.

Отже, Канада – країна з розвинутим сільськогосподарським сектором. Головною ж метою поїздки є підвищення обізнаності лідерів областей України, які відповідають за сільськогосподарську політику щодо потенціалу кооперативів, які займаються складними видами діяльності, такими як зерно, молочні продукти та інші виробництва. «В підсумку – все це повинно сприяти створенню українських конкурентоспроможних у світовому масштабі господарств», – підкреслив Гліб Пригунов.

Залишити відповідь