Рятувальники Дніпропетровщини зробили важливе повідомлення

Навесні завжди спостерігається різке підвищення показника кількості пожеж в природних екосистемах, проте не зважаючи на численні застереження рятувальників – населення Дніпропетровщини продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки та провокувати пожежі на відкритій території. Зазначають в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Актуальності ця проблема набуває у період травневих свят. Тепла та сонячна погода сприяє тому, що громадяни активно вирушають відпочивати на природу.  Крім того, населення продовжує активно впорядковувати власні присадибні ділянки, спалюючи залишки минулорічної рослинності та сміття.

Так, в період святкових вихідних з 28 квітня по 2 травня, вогнеборці переходять на посилений варіант несення служби, повідомив заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Олександр Шевченко.

Рятувальники наголошують на суворому дотриманні заходів безпеки під час перебування на природі, нагадують про небезпеку розведення вогнищ, а також попереджають про адміністративну відповідальність за підпал сухої рослинності та заподіяння шкоди зеленим насадженням.

«Шановні громадяни! Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Під час відпочинку на природі, необхідно пам’ятати, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, в першу чергу, вашому життю та здоров’ю», – звернулися до жителів Дніпропетровщини рятувальники.