Рятуємо улюблені речі: ці засоби допоможуть позбутися найгірших плям

Якщо вже так сталося, що ви спробували видалити пляму на одязі, але ця спроба виявилася невдалою – вам допоможуть лише натуральні засоби. Щоправда, бажано попередньо позбутися плям на одязі, а потім уже відправляти його до пральної машини.

“Радіо Максимум” пропонує вам добірку порад, які допоможуть усунути найпопулярніші плями з улюблених речей.

Базовий метод видалення плям

Для нього вам знадобиться звичайна харчова сода. Одну ложку насипаємо в таз з водою та замочуємо в ньому одяг протягом 30 хвилин. Потім вбрання відправляємо до пральної машини.

Позбуваємось жирних плям

Жирні плями можна усунути за допомогою тальку або кукурудзяного крохмалю. Залиште на ніч, а зранку промийте та відправте до пральної машини.

Плями від поту

Особливо актуально влітку, на чорному одязі. Для видалення плями вам потрібно змішати рідке мило та перекис водню (пропорції 1:2) та покласти одяг у пральну машину. Або просто обробити цим розчином одяг і залишити на годину. Після цього сполоснути та випрати.

Видалення забруднень при щоденному пранні

При машинному пранні додайте склянку оцту. Це позбавить одяг невеликих плям і запаху поту.

Видалення стійких плям

Для цього потрібно до пральної машинки вкинути п’ять таблеток аспірину.

Усунення бактерій

Для усунення бактерій немає нічого кращого, ніж чашка лимонного соку. Додавати лимонний сік необхідно при звичайному пранні. Це очистить тканину та додасть їй більш яскраві кольори.

Нагадуємо, що для максимально ефективного прання, намагайтеся не перевантажувати пральну машину. Це дозволить не лише отримати чистий одяг, а й продовжити термін експлуатації вашої пралки.